Rss

Archives for : January2014

Consumatorii români de gaze fac ca gazele care ajung în Ungaria să fie mai ieftine

Interconectarea sistemelor de transport gaze naturale, dintre oricare două ţări membre ale UE, nu trebuie să determine creșterea preţurilor gazelor naturale la toţi consumatorii finali. Toate costurile aferente construcției interconectorului, ar trebui să fie recuperate exclusiv de la cei care-l vor folosi, fără a determina toţi consumatorii dintr-o ţară sau alta, să subvenţioneze această construcţie.

Continue Reading >>

În timp ce gazele pentru români sunt supraimpozitate, cele pentru export sunt scutite

La 1 an de la intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului 7/2013 privind supraimpozitarea veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale, constatăm că în timp ce au crescut nenumărate taxe în România, s-au pierdut cca. 4,4 mil euro din neimpozitarea gazelor exportate în Ungaria. 

Continue Reading >>

SOVROMGAZ – modul în care ruşii au exploatat gaze în România

În această lună se împlinesc 65 de ani de la încheierea convenţiei între Guvernele României şi ale URSS-ului privind înfiinţarea Societăţii Anonime Sovieto-Române SOVROMGAZ. Motivaţia care a stat la baza înfiinţării acestei societăţi, a fost una mereu folosită în România : „experienţa în domeniu”.

Continue Reading >>

Rolul inginerilor în viaţa publică

Incontestabil că ne găsim la un punct crucial, ca popor şi naţiune. O luptă între menţinerea unui sistem care nu şi a dovedit viabilitatea şi schimbarea acestuia cu unul inovativ care să creeze plus valaore. De o parte o mână de oameni, care au pus mâna pe putere, dincolo poporul întreg care şi aşteaptă salvarea.

Continue Reading >>