Rss

Archives for : February2015

StrategiaEnergeticaPentruRomani: Scopul, timpul şi costul, elemente esenţiale pentru întocmirea unei strategii energetice

fără tasasitluStrategia Energetică a României, un nume care echivalează în mintea românilor cu „vorbe goale”. Realitatea ultimilor ani arată că strădaniile de a realiza o strategie energetică, au eşuat, în principal datorită lipsei cunoaşterii realităţii asupra modului de realizare a unei strategii.

Continue Reading >>

PrețCorectLaGaz. (Dez)Informarea clienţilor non casnici privind liberalizarea pieţii

images7USMOT0YMomentul  liberalizării pieţii clienţilor non-casnici de la 1 ianuarie 2015 a trecut. Uimitor este că nici o instituţie nu ia măsuri ca aceleaşi practici să nu se repete la liberalizarea totală a acestei pieţe, care se va întâmpla la 1 iulie 2015.

Continue Reading >>

PrețCorectLaGaz. Asemănarea dintre contractele încheiate în franci şi contractele ce se vor încheia pe piața liberă de gaze

imagesND172A4M170.000 de clienți vor încheia contracte de achiziție gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câțiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulți clienți să nu poată să și achite facturile. Atunci ca și în cazul francului, instituțile vor da vina pe clienți.

Continue Reading >>

StrategiaEnergeticaPentruRomani: Proiectul Strategiei Energetice a Romaniei

strategia eneregtica a romanieiUn studiu fără principile şi metodologia care stă la baza întocmirii studiului, pune la îndoială rezultatele acestuia.

Continue Reading >>

PrețCorectLaGaz. Manipularea clienţilor non-casnici de gaze

aaaRezervarea de capacitate este o noţiune, care în România „nu are cap şi coadă”, determinând dificultăţi în folosirea ei de către mulţi participanţi din piaţă, fiind un instrument folosit în manipularea clienţilor neinstruiţi. 

Continue Reading >>

Strategia Energetică pentru Români

Ramas bun, dle Profesor Leca

Ramas bun, dle Profesor Leca

Continue Reading >>

PretCorectLaGaze: Cum se formează preţul la gaze?

images8O2ZOSZQÎn România, există mai multe categorii de preţuri pe piaţa gazelor naturale, acest aspect crează multe confuzii.

Continue Reading >>

PrețCorectLaGaze: Cu cât ar fi putut să scadă preţul la gaze la clientul final dacă clienţii non-casnici aveau curajul şi cunoştiinţele să-şi negocieze contractele

imagesOCIHWZE3Clienţii non-casnici nu au avut ocazia, cunoştinţele şi curajul astfel incat la 1 ianuarie 2015 să intre într-o negociere cu furnizorii de gaze. Această situaţie îi costă pe aceştia şi aduc bani în buzunarul furnizorilor.

Continue Reading >>