Rss

Archives for : April2015

PrețCorectLaGaz. 10 Motive pentru care am liberalizat piaţa de gaze, care au eşuat în România

imagesLa începutul anilor 2000, în sectorul gazelor naturale s-a demarat ideea unei masive restructurări conceptuale a pieței de gaze, prin liberalizarea acesteia cu scopul declarat, de scădere a costurilor şi creşterea calităţii furnizării gazelor. Analizând cei 15 ani, se poate desprinde că instituţiile responsabile cu funcţionarea pieţii au cea mai mare responsabilitate în nefuncţionarea ei.

Continue Reading >>

StrategiaEnergeticaPentruRomani: Strategia energetică trebuie sa plece de la cel mai mare sector energetic: energia termică

imagesEnergia termică – cenuşăreasa sectorului energetic, mereu lăsată de o parte, mult prea sensibilă în ochii politicienilor, guvernanţilor şi administraţiei, cu probleme mari, dar veşnic amânate, tratată cu frica de a pune cărţile pe masă pentru a nu supăra pe rând : sindicatele din acest sector, sindicatele din unele sectoare adiacente (care aveau dreptul de a beneficia de energie termică gratuită), alegătorii, dar şi „băieţii deştepţi” activaţi să vândă noi echipamente, să le verifice, să le întreţină şi repare.

Continue Reading >>

PrețCorectLaGaz: Tranzacțiile pe piaţa de gaze se fac fără respectarea Codului Civil

Fără titluLiberalizarea pieței de gaze din România a început fără elementele de bază ale funcționalității ei: modelul de piață, procedurile de lucru, adaptarea legislației la principile pieței libere. Este impetuos necesar, ca în regim de urgență să se rezolve aceste lucruri pentru a asigura legalitatea activităților.

Continue Reading >>

StrategiaEnergeticaPentruRomani: Strategia Energetică trebuie astfel concepută încât să diminueze sărăcia eneregtică

imagesaaSărăcia energetică, concept cvasinecunoscut până relativ recent, chiar cu o definiţii vehiculate diferite, este tot mai des invocată şi a devenit un subiect permanent la nivelul multor ţări.

Continue Reading >>