Rss

Archives for : September2015

Firme capușă românești sau firme căpușă străine? Aceasta e întrebarea?

images3Scandalul Apa Nova, aduce în prim plan o dilemă importantă, în urmă cu 10-15 ani am negat tot ce era românesc și ne-am uitat cu mare încredere către firmele străine. Astăzi scandalul, Apa Nova sau Wolsvagen, arată că nici aceștia nu sunt mai buni.

Continue Reading >>

Scăderea productivității muncii în sectorul gazelor naturale în ultimul secol

imagesProductivitatea muncii în sectorul gazelor naturale a urmat un trend ascendent trei sferturi de secol, determinată de buna organizare, profesionalism, inovativitatea etc, urmat de o diminuare în ultimii ani. Productivitatea până în anii `90 era un indicator extrem de urmărit, iar bătălia pentru depășirea acestuia era intensă.

Continue Reading >>

Cu cât a crescut prețul gazelor în ultimul secol

incalzitor instantaneu cu apaAparent s-ar putea spune că liberalizarea pieței gazelor după anul 2000, a fost cauza creșterii semnificative a prețului gazelor naturale în ultima 100 de ani. Realitatea este că prețul în această perioadă, a fost stabilit sau influențat semnificativ de către ANRE. Reducerea influenței ANRE în stabilirea prețului, după anul 2012, arată un alt trend, care poate continua, doar prin profesionalizarea acestei instituții.

Continue Reading >>