Rss

Archives for : December2015

Reprezentanții din Consiliile de Administrație în perioada interbelică

aug 30 sd 1 coruncaAdministrarea societățiilor cu capital de stat a reprezentat întotdeauna o tentație. În perioada interbelică această tentație a fost limitată, prin limitarea alegerii în aceste funcții doar a personalitățiilor mediului academic, bancar, avocățesc, reprezentanți ai unor aosciații profesionale etc., a căror reputație nu se lăsa pătată de nici un fel de acțiun.

Continue Reading >>

Incompatibilitatea administrator – funcționar public trebuie să dispară

indexEnergia este cel mai important sector economic al României, poate chiar printre ultimele sectoare funcționale la parametrii aproape normali. În același timp este sectorul cu una dintre cele mai mari inerții, necesită investiţii mari şi este principalul contributor la poluarea ambientală, încălzirea globală și schimbările climatice. Ministerul Energiei trebuie să se preocupe exclusiv de politicile publice energetice și atât.

Continue Reading >>

Scaderea prețurilor gazelor din import, reduce independența energetică a României?

imagesÎn ultimii ani s-au apreciat, de către unii analiști, pașii importanți în independența energetică a României, chiar dacă adevărul arăta ca această independență, era una conjuncturală determinată de închiderea consumatorilor industriali și nu de politici publice. O reducere importantă a prețului gazelor de import poate arunca oricând România în pozitia de dependență de importurile de gaze? Ambele poziții sunt unele conjuncturale și important pentru România este eliminarea unui concept perimat ca independență energetică și înlocuirea lui cu conceptual de securitate energetică.

Continue Reading >>