Rss

Archives for : February2016

Haos pe piața servicilor de transport gaze!

imagesCodul rețelei în ultimii ani a fost văzut pe rând ca: un moft, o sperietoare, o speranță, o necesitate, un indicator, o ambiție. Niciodată nu a fost privit ca un instrument indispensabil unei piețe liberalizate, înțeles, respectat și asumat de toate părțile, ceea ce determină astăzi, ca acesta sub mâna unor oameni, să facă mai mult rău decât bine.

Continue Reading >>

Interviu InvestEnergy

  1. imagesEste adevarat ca v-ati retras din cursa pentru ocuparea unui post de membru in Comitetul de Reglementare al ANRE?

Continue Reading >>

Criză în sistemul de transport gaze?

aaaA fost stare de criză în Sistemului de Transport Gaze în luna ianuarie 2016? Dacă luăm de bune comunicatele TRANSGAZ, răspunsul ar fi NU, dacă urmărim bruma de informații de pe pagina TRANSGAZ, puținele rămase, după ștergerea datelor obligatorii a fi postate pe site-ul companiei în ziua de 22 ianuarie 2016, răspunsul este categoric DA. Atunci de ce această dezinformare?

Continue Reading >>

7 cauze de nefuncționare a Codului Rețelei de Gaze

imagesCodul rețelei de gaze s-a dorit un set de reguli care să conducă la dezvoltarea pieții, creșterea tranzacțiilor și disciplinarea participanților din piață. La 9 ani de la demararea acestui process nu s-au făcut pași importanți nici în dezvoltarea pieții și nici în disciplinarea participanților, în fapt nici nu avem un document unitar al Codului, ci o serie nesfârșită de adăugiri, completări și modificări ale vechiului document, majoritatea realizate pe ”peste noapte” și ”pe genunchi”.

Continue Reading >>

De la influență la concurență. Restartarea pieței de gaze din România

indexModificarea, remodificarea, reremodificare, rereremodificare etc. a legislației primare și secundare de pe piața de gaze, lipsa unui model de piață, incoerența legislației din sectorul gazelor naturale, obligă la renunțarea la improvizații și cârpeli și face necesară reconstrucția de la zero a pieții de gaze: Punct și de la capăt pe piața de gaze. .

Continue Reading >>