Rss

Archives for : March2016

Populația înșelată de către furnizorii de gaze

indexSub masca realizării unui preț scăzut pentru populație, unii furnizori folosindu-se de modul în care se  stabilește prețul reglementat al gazelor în România, cu ajutorul firmelor ”căpușă” a căror acționari sunt tot furnizorii, acestea își externalizează profituri importante realizate pe umerii populației și în detrimentul statului.

Continue Reading >>

Populația ”protejată de autorități” plătește cu pînă la 27% mai mult pe gaze decât gazele care se vând consumatorilor neprotejați

indexRomânii sunt înșelați de ani buni de autorități și politicieni, cu prețul la gaze. Românii sunt foarte ușor de mulțumit. Rețeta este simplă: se arată un calendar cu creșteri de preț și apoi se oferă soluția înghețării acestora.

Continue Reading >>

Romania’s Energy Crossroads

UntitledIn cursul anului 2015 sub egida think thankului Energy Policy Group Romania (EPG) impreuna cu think thankul CEPA SUA s-a realizat o analiza asupra drumului pe care ar trebui sa l parcurga Romania in domeniul energiei in urmatorii ani, identificandu-se un numar de obiective strategice ale Romanie.

Continue Reading >>

Legea care ne dă pe mâna Gazprom

imagesAdesea rușii sunt considerați ca cel mai mare pericol pentru piața de gaze din România. Aproape niciodată nu ne-am văzut propria noastră vină.

Continue Reading >>

Gazele naturale în viitoarea Strategie Energetică a României

indexSe discută mult și de demult despre Strategia Energetică a României. Firme care o așteaptă, dând vina pe lipsa acesteia pentru inancțiunile lor, firme indiferente la viitoarea Strategie Energetică și firme care nu și doresc o Strategie Energetică pentru România.

Continue Reading >>

Abuz al ANRE asupra furnizorilor de gaze

AbuzAnual ANRE emite un Ordin prin care stabilește pentru fiecare furnizor licențiat obligația de a înmagazina gaze pentru a garanta securitatea aprovizionării cu gaze . Această practică încalcă legislația în vigoare.

Continue Reading >>