Rss

Pilula de Energie: România are nevoie de mai mult decât energie verde

web001Recomandarea Premierului Cioloș la conferința E.L.E.C. desfășurată la Institutul Bancar Român, este ”să abordăm subiectul energiei verzi, cât mai din timp și să integrăm aceste lucruri în așa fel încât să nu împiedicăm industria să evolueze”.

Apreciez că România are nevoie de mult mai mult decât de a aborda doar energia verde, tocmai pentru a nu împiedica industria să evolueze.

România are nevoie impetuos de o Energie Inteligentă, ca modalitate de a asigura utilitățile energetice, fezabile în obținere și livrare, sustenabile în societate, sigure în utilizare și predictibile în abordare.

Energia Inteligentă sumarizează: creșterea eficienței energetice, maximizarea energiei eficiente, managementul energetic, rețele de distribuție inteligentă, contorizare inteligentă, reducerea sărăciei energetice, diseminarea și educația consumatorilor, valorificarea extrinsecă a resurselor energetice, exploatarea valorii adăugate a sistemelor actuale energetice, toate abordate din prisma SINERGICĂ – tehnică, economică, comercială, juridică, politică, socială și ecologică.