Rss

Pilula de Energie: Transgaz nu se mută de la Mediaș, el s-a mutat

pilulaZilele trecute se făcea o afirmație: “Cât suntem în viață Transgaz nu se mută de la Mediaș!” Voi face câteva aprecieri, asupra acestei problematici.

Managementul Privat instalat la Transgaz Mediaș în urmă cu 4 ani a venit cu un program nu foarte închegat, dar ambițios. Fără să îmi propun o analiză a acestui program, aproape de finalul mandatului conducătorilor de la Transgaz, avem o realizare importantă a managementului privat, este adevărat în afara programului pe care și l-au propus, mutarea activității și a deciziei la București.

În fapt exceptând sediul social, Transgaz s-a mutat la București. Dar o problemă și mai mare este modul parșiv în care s-a făcut aceasta, pe din dos, netrasparent si neprofesionist.

În patru ani s-au dublat toate posturile de conducere de la Mediaș, În București. În fapt s-a mutat conducerea și decizia companiei la București. O consecință cu adevărat periculoasă a acestei mutări și a modului în care s-a procedat este incoerența în unele decizii, urmare a dublării posturilor (evenimentele petrecute în ultimele luni scoțând în evidență acest fapt).

“Nu fac eu, că face celălalt”, este un principiu care într-o activitate asa cum este activitatea de transport gaze este fatală.

Trebuie recunoscut că astăzi Transgaz-ul este la București. Poate ar trebui să le cerem celor care fac promisiuni cu privire la mutarea Transgaz, să-și respecte promisiunile, respectiv să se “sinucidă – politic”.