Rss

Archives for : May2016

18 ani de “supraviețuire” a companiilor de gaz în Ardeal

indexÎn urma cu 18 ani două persoane care veneau de la București, să ocupe fotoliile, în funcția de director la Mediaș, erau “zguduite”, la propriu, de gaziștii ieșiți în stradă.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Transgaz nu se mută de la Mediaș, el s-a mutat

pilulaZilele trecute se făcea o afirmație: “Cât suntem în viață Transgaz nu se mută de la Mediaș!” Voi face câteva aprecieri, asupra acestei problematici.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Conspiratia de pe piata de gaze

pilulaAni de zile unii dintre furnizori au blocat Codul Rețelei, prin diverse mijloace, având dreptate sau nu .

Continue Reading >>

Pilual de Energie: Minciuna, impertinenta, manipulare si un vinovat Ministerul Energiei

pilulaContinuă seria manipulării pe piața de gaze indusă de autorități și companii private, dar la o scară superioară recurgându-se la minciună și impertinență.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Codul AntiRetelei.

pilulaTrebuie să oprim abuzurile Transgaz-ului, de pe piața de gaze înainte ca acestea să ajungă în facturile noastre. Transportul gazului este o activitate reglementată care TREBUIE să se desfășoare în conformitate cu reglementările aprobate de ANRE. Cu toate acestea în ultimele 4 luni această companie face și desface după cum vrea sub privirile neputincioase sau complice ale ANRE-ului.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Toți cei care “deranjăm” contăm, dacă vrem un viitor.

pilulaÎn urmă cu 1 an în Campania Preț Corect La Gaze, convingeam un participant la piață de normalitatea de a-și apăra interesele și a acționa în instanță instituția care, în opinia mea atunci, încălca legislația în vigoare. După aproape 3 luni de tânguire (frica că asupra acestei firme sa va abate un număr de controale de la diverse instituții care să o intimideze și falimenteze), firma a acționat în instanță ANRE pentru a contesta amenda de 500.000 lei aplicată de instituție pentru neînmagazinarea gazelor în ciclul 2014/2015.

Continue Reading >>

Pilula de Energie. ANRE trebuie sa dea inapoi banii din amenzi pentru neinmagazinarea gazelor

imagesÎn urmă cu 2 luni anunțam Abuz al ANRE asupra furnizorilor de gaze prin faptul că anual ANRE emitea (nu a mai făcut aceasta și în anul 2016) un Ordin prin care stabilește pentru fiecare furnizor licențiat obligația de a înmagazina gaze.

Continue Reading >>

Pilula de Energie – Liberalizarea sau reglementarea pieței de gaze pentru consumatorii casnici

imagesLiberalizarea pieței de gaze presupune eliminarea poziției monopoliste a firmelor care acționează în acest domeniu, eliminându-se posibilitatea de a influența prețul gazelor pe piață prin intermediul unor reguli impuse în piață, dar necesită și informarea adecvată la nivelul consumatorului.

Continue Reading >>

Pilula de Energie. Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123

imagesAm luat astăzi la cunoștință de Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123.

Continue Reading >>