Rss

Archives for : June2016

De ce nu controlează nimeni ANRE-ul?

imagesAm semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale și manipulatorii, lipsa de transparență, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic și nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost ”trimisă la plimbare” de “lipsa de competență pe fond”. Totuși cine poate controla ANRE ?

Continue Reading >>

Cui face jocul ANRE ?

imagesHalucinant ce se întâmplă pe piața gazelor. După ce în ultimele săptămâni declarații manipulatorii ale președintelui ANRE și a unor jucătorii au încercat să forțeze anumite decizii în piață, fără a reuși, ANRE a plasat în dezbatere un set de documente cu scop de creștere a importurilor de gaze.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: La revedere independență energetică

pilulaRomânia a avut în ultimii 26 de ani îndemnuri: nu ne vindem țara, să plece oamenii din țară etc., la acestea se adaugă declarația președintelui ANRE: vom prefera să importăm gaze.

Continue Reading >>

Legal prețul de gazelor din producția internă crește, iar tehnic prețul gazelor la populație ar trebui să scadă

imagesLiberalizarea pieței de gaze, prin stabilirea acțiunilor care trebuie întreprinse la data de 1 iulie 2016, a devenit subiectul unor conversații amatoricești. Actorii care și-au dat cu părerea privind subiectul, uită un element esențial în această discuție, cel al legalității deciziei care se va lua.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Orgolii versus schimbare

pilulaRăzvan Nicolescu declara zilele trecute, în cadrul unei conferințe, faptul că, în cadrul ANRE, prea puțini oameni își fac treaba, deși există mai mulți angajați decât în trecut. Reprezentanți ai ANRE au reacționat rapid “ANRE este atacată în mod repetat de reprezentanții companiei Deloitte Romania ceea ce poate afecta integritatea și autonomia instituției“.

Continue Reading >>

Pilula de Energie: Ziua și modificarea legislației de gaze

pilulaVineri, luni și marți, ANRE a pus în discuție, la foc automat, documente pentru modificarea obligațiilor furnizorilor pe piața de gaze, modificarea tarifelor de transport, coșul de gaze intern-import etc.  Graba, acestor modificări, care dau peste cap furnizorii și piața, este însoțită de proiecte incomplet prezentate prin Notele de fundamentare prezentate, necoerente și conținând importante greșeli.

Continue Reading >>

Pilula de Energie. Cresc tarifele la gaze?

pilulaPe site-ul ANRE se găsește în dezbatere publică, o propunere a TRANSGAZ de modificare a tarifelor de transport gaze, cuprinsă într-o Notă de prezentare a consultării publice privind factorii sezonieri și nivelurile coeficienților de multiplicare la stabilirea tarifelor de rezervare de capacitate pentru serviciile ferme de transport gaze natural pe termen scurt aplicabile în anul gazier 2016-2017

Continue Reading >>

Pilula de Energie: O victorie tristă – obligația înmagazinării gazelor naturale a fost anulată

pilulaANRE a publicat astăzi pe pagina sa un proiect de Ordin privind abrogarea Ordinului președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licențelor de furnizare de gaze naturale și pentru titularii licențelor de operare a sistemelor de transport al gazelor natural, cu un articol unic:

Continue Reading >>

Viata nu înseamnă să astepți ca furtunile să treacă, ci să înveți să dansezi în ploaie

IMG_20160531_184611Ieșirea periodică în stradă începută cu un an de zile înainte pentru a prezenta consumatorilor de gaze modul în care pot să fie păcăliți, dar și modul în care aceștia pot să identifice oportunități în ceea ce privește consumul de gaze naturale, a permis întâlnirea organizatorului acestei campanii cu consumatorii de gaze din Vaslui în data de 31 mai 2016.

Continue Reading >>