Rss

Archives for : October2016

Proiectul de Țară: Punct și de la Capăt pe Piața Gazelor Naturale în 10 Pași

punctRomânia s-a scufundat continuu în ultimii 25 de ani, ajungând la punctul în care s-au atins și chiar depășit multe limite critice. Sectorul gazelor se confruntă în general cu aceleași probleme cu care se confruntă întreaga societate.

Continue Reading >>

Noul Cod al Rețelei pentru Sistemul Național de Transport Gaze a umplut paharul ipocriziei

pilulaAprobarea de către ANRE a Ordinului nr. 75/2016 privind privind modificarea şi completarea Codului reţelei pentru Sistemul naţional de transport al gazelor naturale, a umplut paharul ipocriziei.

Continue Reading >>

Halloween-ul gazelor

imagesTransparență, concurență și nediscriminare pe piața gazelor naturale, concepte care se găsesc în tratatele, regulamentele și directivele europene, cuvinte care se găsesc în legislația românească, vorbe care se găsesc pe buzele tuturor, dar cu o aplicabilitatea cvasiinexistentă în România. În spatele acestor cuvinte opacitatea, oligopolurile și discriminarea, sunt elementele care încă domină piața românească de gaze.

Continue Reading >>

Caravana „Preț Corect La Gaze” ajunge la Iași pe 31 octombrie 2016

pret corect gazCaravana „Preț Corect La Gaze” ajunge la Iași pe 31 octombrie 2016 și se va întâlni cu consumatorii de gaze Sala Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Continue Reading >>

Entuziasmul și dorința de a mișca lucrurile de la momentul angajării tinerilor în societățile gaziere cu capital majoritar de stat, se pierde până la vârsta de 35 de ani

Man with hand over his face

Continue Reading >>

Sistemele de management care au distrus gaziștii

imagesOmul se naște cu o motivație intrinsecă, auto-respect, demnitate și curiozitatea de a învăța.  Aceasta este natura ființei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii și echipele sunt separate ierarhic, fiind răsplătiți cei de sus și pedepsiți cei de jos, fiind apreciați seniorii și batjocoriți juniorii. Am redus totul la discuții seci, management prin obiective, norme de realizat, recompense materiale, plan de afaceri etc., ceea ce face să se separe ceea ce ar trebui să fie unit, și determinând să fie întorși oamenii împotriva oamenilor.

Continue Reading >>

Angajații sunt Oameni

people-06Adesea ne frământăm creierul ca să descoperim cauzele problemelor noastre, când tot ce ar trebui să facem ar fi să aruncăm o privire la propriile soluții găsite la problemele din trecut.

Continue Reading >>

Când lupii tac se aud javrele

imagesNeștiința, frica, automulțumirea și comoditatea sunt elementele care distrug încet, dar sigur sectorul energetic. Fie că vorbim de gaze naturale, cărbune, energie termică etc., toate aceste sectoare sunt parțial funcționale, dominate de instabilitate și haos, sectoare unde se practică intervenționismul politic (sau de alte feluri) “în numele consumatorului”, dar care-l afectează chiar pe consumator.

Continue Reading >>