Rss

Archives for : November2016

România mai are gaze naturale doar pentru un deceniu?

indexÎn urmă cu câteva zile a fost finalizat draftul Strategiei Energetice a României. Înaintea unor discuții pe fond consider necesară aplecarea asupra unei aprecieri larg dezbătute după apariția în spațiul public al documentului și anume: „România mai are gaze naturale doar pentru un deceniu?”

Continue Reading >>

Piluala de energie: Hub-ureala gazelor!

pilulaInstituții din piața de gaze, consideră în anul 2016, că România întrunește toate condițiile pentru formarea unui Hub de gaze naturale și doresc să ia măsuri în acest sens.

Continue Reading >>

Caravana Preț Corect la Gaze se oprește pe data de 21 noiembrie 2016 la Botoșani

pretcorect11Campanie de informare a consumatorilor de gaze in scopul realizarii unei piete functionale a gazelor in Romania si obtinerea de preturi corecte la gazele achizitionate si va avea raspunsuri cel putin la intrebarile:

Continue Reading >>

Necesitatea unei viziuni reale asupra viitorului sectorului gazier și nu obișnuita declarație de intenție și a viziunii din sertar

1Se impune în ceasul al doisprezecelea să construim o viziune, o imagine clară despre viitorul pe care căutăm să-l creem în activitatea gazieră. Aceasta nu se poate face fără o întoarcere la noțiunile de bază, fără întoarcerea la realitățile pe care nu le știm sau nu vrem să auzim de ele, fără înțelegerea lucrurilor mărunte care pot face cu adevărat ca acest sector să funcționeze.

Continue Reading >>

Nu doar Asociația Energia Inteligentă critică Codul Rețelei de Gaze, ci și Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER)

pilulaÎn urmă cu 14 ore Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) a publicat Raportul privind modul în care țăile membre ale UE au implementat regulile de acces și folosire a sistemelor de transport gaze, România fiind țara care în opinia ACER (și a Asociației Energia Inteligentă), stă cel mai prost din acest punct de vedere.

Continue Reading >>

Pana la 69% dezechilibru in prima zi de aplicare a Codului de Retea

pilulaCeea ce anticipam privind nefunctionalitatea Codului retelei, asa cum este el scris in prezent, s-a intamplat inca din prima zi.
Intr-o zi de noiembrie, normala fara fluctuatii deosebite intre cantitatea de gaze intrate – iesite din sistemul de transport a adus dezechilibre fictive de pana la 69%, respectiv se ajunge sa se plateasca de doua ori gazele, o data la producator/importator si inca o data la transportator.Daca aplicam legislatia existenta in vigoare, pentru ziua de astazi toti consumatorii ar trebui sa plateasca dublu gazele.
De ce?
Pentru ca asa scrie in doua Ordine care fac referire la acest subiect si care au fost scrise fara a cuprinde realitatile romanesti.

Continue Reading >>

Semnează Petiția Punct și de la Capăt pe Piața de Gaze din România!

imagesVreți să schimbți ceva pe piața de gaze din România?

Continue Reading >>